کرگیری【قیمت فروش و خرید دستگاه کرگیری】

از دستگاه کرگیری در نمونه برداری از لایه های زیر سطحی زمین (توده خاک و سنگ) به منظور شناسایی، بررسی و آنالیز سنگ و خاک استفاده می شود. این نمونه ها به دو صورت پودری و میله ای بدست می آید. دستگاه کرگیری که عملیات نمونه گیری میله ای را انجام میدهد به دو شیوه نمونه گیری متریک و نمونه گیری وایرلاین عمل می نماید. برای شناسایی دقیق تر لایه های زمین، نمونه های بدست آمده در آزمایشگاه مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند. برای خرید دستگاه کرگیری، اطلاع از قیمت ها و فروش دستگاه کرگیری با آرمیکو همراه باشید.

ویژگی و مزایای دستگاه های نمونه گیری (کرگیری – مغزه گیری) تولیدی آرمیکو

یکپارچگی ایجاد شده در طراحی و تولید دستگاه نمونه گیری یا کرل به گونه ای است که تمام ماژول ها با روش هیدرولیک عمل می کند. مجموعه پارامترهای مورد نیاز کرگیری شامل مکانیزم های چرخش، پیشروی، سیستم وینچ، پمپ آب و تنظیم زاویه حفاری در دستگاه تعبیه شده است و برخلاف دستگاه های موجود که به صورت بخش بخش عرضه می شود، در دستگاه های این شرکت به صورت یکپارچه ارائه می شود.

1) مجموعه زیربندی در دو نوع چرخ دار و اسکی دار
2) مجموعه دکل حفاری
3) مجموعه کنترل پنل
4) مجموعه روتیشن یا دوران
5) مجموعه پاوریونیت
6) مجموعه مکانیزم پیشروی
7) مجموعه تزریق آب

دستگاه کرگیری دارای دو درجه آزادی در محور های عمودی و افقی است .

مشخصات فنی دستگاه حفاری کرگیری (نمونه گیری – مغزه گیری) شرکت آرمیکو

مشخصات فنی کرگیریدستگاه کرگیری (کرل 25)دستگاه کرگیری (کرل 50)دستگاه کرگیری (کرل 100)
قطر حفاری76 میلیمتر76 میلیمتر76 میلیمتر
قطر راد50 میلیمتر50 میلیمتر50 میلیمتر
طول راد1.5 متر1.5 متر3 متر
حداکثر عمق حفاری25 متر50 متر100 متر
ابزار حفاریCorbarrel 76Corbarrel 76Corbarrel 76
برند موتورKoopDeutzDeutz
مدل موتور292912912
قدرت موتور23 اسب بخار36 اسب بخار48 اسب بخار
حداقل فشار کاری پمپ آب7 بار10 بار40 بار
ظرفیت آب دهی پمپ آب
40 لیتر60 لیتر80 لیتر
نوع پمپ آبطبقاتی 5طبقاتی 7پیستونی سه سیلندر
طول پیشروی1.5 متر1.5 متر3 متر
حداکثر سرعت پیشروی15 متر بر ساعت15 متر بر ساعت20 متر بر ساعت
حداکثر نیروی پیشروی2 کیلو نیوتن2 کیلو نیوتن3 کیلو نیوتن
طول دکل2.8 متر2.8 متر4.5 متر
زاویه شیب عمودی دکل0 / 95-0 / 95-0 / 95-
سیستم وینچندارددارددارد
پاورهدهیدروموتورهیدروموتورهیدروموتور با جعبه دنده
حداکثر سرعت چرخش پاورهد400 دور در دقیقه400 دور در دقیقه1000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور چرخش پاورهد750 نیوتن متر750 نیوتن متر1500 نیوتن متر
سرعت حرکت002 کیلومتر بر ساعت
قابلیت حرکت در شیب دستیدستی25 درجه
فاصله کف شاسی تا زمین300 میلیمتر300 میلیمتر500 میلیمتر
وزن دستگاه 750 کیلوگرم1500 کیلوگرم5000 کیلوگرم
طول x عرص x ارتفاع1.2×1.2×21.5×1.3×2.54×12.2×2

انواع دستگاه کرگیری (نمونه گیری – مغزه گیری)

دستگاه حفاری کرگیری (کرل 25)

دستگاه حفاری کرگیری (کرل 25)

دستگاه حفاری کرگیری (کرل 50)

دستگاه حفاری کرگیری (کرل 50)

دستگاه حفاری کرگیری (کرل 100)

دستگاه حفاری کرگیری (کرل 100)

دستگاه های حفاری کرگیری تولیدی آرمیکو دارای ضمانت یکساله، راه اندازی، آموزش و خدمات پس از فروش نامحدود می باشد.

هدف از کرگیری چیست؟

در بسیاری از پروژه ها در سراسر دنیا از بتن استفاده می‌شود. برخی از اوقات نیاز است تا آزمایشاتی بر روی بتن مورد استفاده در ساختمان شما انجام شود تا از میزان استحکام آن اطمینان حاصل شود. برای این‌کار شما نمی‌توانید این کار را در محل انجام دهید و نیاز از تا با استفاده از دستگاه کرگیر مقداری از بتن برش داده شده و برای آزمایشات بیشتر به آزمایشگاه فرستاده شود. یکی دیگر از اهداف دستگاه کرگیر ایجاد حفره برای رد کردن انواع لوله، سیم تلفن و حتی سیستم اطفای حریق است. برای اجرای تمامی این کارها شما نیاز به دستگاه کرگیر دارید تا بتوانید بتن را برش بزنید.

نحوه کار دستگاه کرگیری

حال که با دستگاه کرگیر و هدف آن آشنا شده‌این می‌خواهیم با نحوه کار آن آشنا شویم. دستگاه کرگیر با استفاده از هسته الماسی خود که یکی از سخت‌ترین آلیاژهای کشف شده است می‌تواند به راحتی بتن را برش داده و برای هرگونه آزمایش آن را در اختیار شما قرار دهد. امروزه با استفاده از دستگاه‌های کرگیر تمام خودکار شما می‌توانید به راحتی دستگاه را روی سطح مورد نظر خود قرار داده و حفره‌هایی از 10 میلی متری تا 180 سانتی متری را روی دیوار، روی سقف یا روی زمین ایجاد کنید.

برای انجام عملیات کرگیری معمولا از دستگاهی موسوم به دستگاه کرگیری استفاده می‌شود که به صورت دوار عمل کرده و از داخل زمین نمونه را استخراج می‌کند. نمونه‌ها به صورت میله‌ای به دست آمده که معمولا در 4 سایز مختلف نام گذاری شده‌اند : سایز‌های RQ – PQ – NQ – HQ که اختلاف هر کدام در اندازه یا قطر آن نمونه می‌باشد.

برای مغزه‌گیری و خارج کردن قسمتی از بتن در ابتدا شما نیاز به دستگاه و مهم‌تر از همه مته بسیار قدرتمند دارید. دستگاه های کرگیر بزرگ معمولا با استفاده از ماشین آلات مخصوص حمل می‌شوند. اما در صورت نیاز به کرگیری در ابعاد کوچکتر شما می‌توانید با استفاده از کرگیر دستی استفاده کنید. دستگاه های کرگیر معمولا از برق برای تامین نیروی خود استفاده می‌کنند. اما برخی اوقات برای استفاده از دستگاه های کرگیر بزرگ نیاز است تا با استفاده از بنزین نیروی دستگاه خود را تامین کنید.

زمانی که شما محل دقیق مورد استفاده از کرگیر را برای مغزه‌گیری مشخص کردید، نیاز است تا کرگیر به صورت عمودی یا افقی (با توجه به نیاز شما) برروی محل مورد نظر قرار گیرد. نکته‌ای که لازم است تا به آن توجه کنید این است که برای استفاده از دستگاه کر گیر روی دیوار باید چند سوراخ روی دیوار ایجاد شده تا دستگاه بتواند تعادل خود را حفظ کند. یک روش دیگر حفظ تعادل دستگاه کرگیر استفاده از پایه می‌باشد. پس از نصب کر گیر شما می‌توانید به راحتی مغزه گیری را انجام دهید.

انواع دستگاه های کرگیری

دستگاه‌های عملیات کرگیری انواع مختلفی دارد که با توجه به هدف و عمق مورد نظر به کار گرفته می‌شوند. برای مثال در سنگ‌های ساختمانی، معمولا تا عمق 15 الی 20 متر کافی می‌باشد زیرا زمانی که تا این عمق شناسایی می‌شود و تصمیم به استخراج آن گرفته می‌شود بسیار زیاد است و نیاز به بررسی اعماق پایین‌تر در مراحل اولیه ندارد؛ ولی در سایر مواد معدنی بسته به نوع کاربرد آن‌ها در اعماق بیشتری این عملیات انجام می‌شود و نمونه از زمین استخراج می‌گردد. دستگاه سیم برش نیز در این عملیات به کار شما می‌آید!

موضوع مهمی که در عملیات استخراج وجود دارد این است که نمونه‌های به دست آمده، باید با توجه به عمق و متراژی که استخراج شدند مرتب شوند تا در آینده پس از بررسی، تحلیل و آزمایشات مشخص باشد که هر کدام از نمونه‌ها مربوط به کدام عمق از زمین می‌باشد. برای این منظور یک سری جعبه‌هایی به نام کورباکس CORE BOX وجود دارد که به ترتیب استخراج، نمونه‌ها را در جعبه قرار داده و از آسیب دیدگی آن‌ها نیز جلوگیری می‌کنند.

نکات مهم در عملیات مغزه گیری

بنابراین طبق توضیحاتی که داده شد عملیات کرگیری برای کلیه معادن مفید بوده و با شناسایی دقیق‌تر زمین، می‌توان عملیات حفاری را به درستی انجام داد، چند موضوع در عملیات کرگیری مهم است که این موضوعات را اپراتورهای حفاری باید حتما در نظر داشته باشند. به طور خلاصه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

انواع مته کرگیری

مته های کرگیری را می‌توان مهم‌ترین قطعه دستگاه کرگیر نامید. مته کرگیر سه بخش بسیار مهم دارد. اولین بخش شفت می‌باشد که وظیفه آن اتصال مته به بدنه می‌باشد و در صورت متفرقه بودن سریع دچار شکستگی خواهد شد. بخش دوم لوله استوای می‌باشد. بخش سوم و اساسی دستگاه کر گیر مته می‌باشد که این قطعه در ارتباط مستقیم با محل برش است جنس این مته ها باید از کبالت و الماس باشد. در صورت عدم استفاده از این دو جنس ممکن است مته شما پس از چند دقیقه خراب شود و نیاز باشد تا دوباره دست به تعویض آن بزنید.

چندین نوع سرمته حفاری در عملیات حفاری کرگیری وجود دارد. در ادامه به چند نمونه اصلی آن که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد اشاره می‌کنیم:

سرمته‌های TC:

این سرمته‌ها تعدادی الماسه به روش جوش بریزینگ به بدنه سرمته متصل شده است و در بستر‌هایی که سست و نرم‌تر می‌باشد استفاده می‌شود.

  1. تعداد دوران یا چرخش: اسپیندل دستگاه معمولا بر خلاف عملیات حفاری پودری تعداد دوران بالا می‌باشد، از حداقل 300 الی 400 دور شروع می‌شود و تا 2000 دور چرخش می‌تواند متغیر باشد.
  2. فشار و میزان آب تزریق شده در چال: لازمه عملیات کرگیری تزریق آب می‌باشد که باعث روانسازی عملیات می‌شود.
  3. نوع سرمته: بسته به نوع، سختی و سایش سنگ، از سرمته‌های مختلفی استفاده می‌شود که می‌تواند در سرعت حفاری سنگ موثر باشد.
  4. فشار اعمال شده به ابزار: این فشار بسته به نوع، بافت و چسبندگی مواد معدنی تنظیم می‌شود. به عبارت دیگر افزایش فشار لزوما سبب بهبود راندمان حفاری نخواهد بود.

سرمته‌های دیامی:

سرمته‌های دیامی یا سرمته‌های لب شکری که برروی نوک آن‌ها یک سِری سگمنت‌های الماسه کار گذاشته شده که باعث سایش و باربرداری از روی سنگ شده و پیشروی بهتر انجام می‌شود. این سرمته‌ها برای سنگ‌های متوسط تا سخت استفاده می‌شود و میزان دور این سرمته باید بین 400 تا 700 باشد.

سرمته‌های دیابوریت:

سرمته‌های دیابوریت برای سنگ‌های سخت‌تر و با دور بیشتر استفاده می‌شود، این نوع سرمته معمولا تعداد دور بیشتری لازم دارد که معمولا در 700 یا 800 دوربه بالا از این سرمته استفاده می‌شود.
چند مدل سرمته دیگر هم وجود دارد که متداول نبوده و کاربرد گسترده‌ای ندارند، البته بسته به نوع حفاری، بخش اجرایی با توجه به تجربه کاری از این سرمته‌ها نیز استفاده می‌کنند.

کرگیری روی بتن مسلح

کرگیری را می‌توان بر روی بتن مسلح و غیرمسلح انجام داد. اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که کر گیری روی بتن مسلح به مراتب عملیاتی سخت تر و زمان برتر از کرگیری برروی بتن غیر مسلح می‌باشد. همچنین به دلیل سخت بودن بتن مسلح، کرگیری آن به مراتب محدودتر از بتن غیر مسلح می‌باشد.

سرعت دستگاه کرگیر

سرعت کرگیر بتن بستگی به عوامل متعدد دارد که قصد داریم در این بخش به معرفی آن بپردازیم.

اولین عامل تاثیر گذار بر سرعت کر گیر را می‌توان به عیار بتن استفاده شده در سازه دانست. هرچه عیار بتن بالاتر باشد سرعت کرگیر کاهش می‌یابد.دومین عامل مهم و تاثیر گذار در سرعت کرگیر را می‌توان تراکم میلگرد و سرعت سگمنت استفاده شده در کر گیر دانست. سومین علت تاثیرگذار در سرعت کرگیر را می‌توان مهارت اپراتور در استفاده از دستگاه در هنگام استفاده دانست.

مزایا و معایب کرگیری

کر گیری بتن دارای مزایا و معایب مخصوص به خود هستند و قصد داریم در این بخش به معرفی هر کدام از آن‌ها بپردازیم.

مزایای کرگیری

  • با استفاده از کرگیر شما می‌توانید برروی ساختار داخلی بتن مطالعات لازم را انجام دهید
  • به دلیل تنوع بالای مغزی‌ها شما می‌توانید با استفاده از مته‌‌های مختلف، نمونه‌ مورد نظر خود را با قطرهای مورد نظر تهیه کنید.
  • در صورت نیاز می‌توانید با انجام آزمایش‌های لازمه، مقدار مقاومت یا نفوذپذیری بتن را به راحتی آزمایش کنید.

معایب کرگیر

در بخش بالا به معرفی برترین مزایای دستگاه کرگیری پرداختیم. اما این روش معایب مختص به خود را دارد. در ادامه قصد داریم به مهم‌ترین معایب دستگاه کرگیر بپردازیم.

  • به علت سخت بودن بتن، ممکن است عملیات کرگیری مدتی به طول بیانجامد.
  • بیشترین عمق مغزه گیر حدود 3 متر می‌باشد. در صورت نیاز به مغزه گیری بیش از 3 متر نیاز است تا از روش برش بتن استفاده شود که ممکن است هزینه شما را بیشتر کند.
  • ممکن است پس از مدتی نیاز به تعویض مغزه گیر بتن باشد.

کاهش گرد و غبار در زمان کرگیری

ممکن است در زمان کرگیری شاهد ایجاد گرد و غبار باشیم و همین ممکن است برای اپراتور مشکلاتی به وجود آورد. اما با رعایت برخی نکات شاهد خواهیم بود که گرد و غبار ناشی از کرگیری کاهش خواهد یافت. در ادامه به معرفی چند روش موثر برای این امر خواهیم پرداخت.

  1. استفاده از آب.
  2. استفاده از الماس (الماس باعث کاهش سرعت خواهد شد اما مغزه گیری با قدرت بیشتری انجام خواهد شد.).
  3. استفاده از سیستم تهویه قدرتمند در محل کرگیری.
  4. استفاده از پوشش مناسب برای در زمان کر گیری.

جمع بندی

آنچه در این مقاله آموختیم:

  • با استفاده از کرگیری می‌توانید درون انواع سطوح بتنی برای رد کردن لوله یا سیم حفره ایجاد کنید.
  • کرگیری یکی از برترین روش‌های تست بتن می‌باشد.
  • دستگاه کرگیر با استفاده از الماس مخصوص می‌تواند به راحتی سطوح بتنی را سوراخ کند.
  • کرگیری روی بتن مسلح ممکن است زمانی بیشتری به طول بیانجامد.
  • سرعت کرگیر به عوامل متعددی بستگی دارد که یکی از آن‌ها مقدار سختی بتن استفاده شده است.
  • کرگیر مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از کرگیر را می‌توان انجام آزمایشات لازم روی بتن نامید.
  • از معایب کرگیر می‌توان نیاز به تغییر مته پس از مدتی کوتاه دانست.
  • برای کاهش گرد و غبار می‌توانید از آب در هنگام مغزه گیری استفاده کنید.
  • در صورت استفاده از مته مناسب (الماس و کبالت) می‌توانید تا مدت‌ها از کرگیر خود استفاده کنید. از شما دعوت می کنیم تا از مقاله بیل مکانیکی در آرمیکو بازدید کنید.

در صورت داشتن هرگونه سوال می‌توانید با ما در ارتباط باشید.