قیمت حفاری

یکی از روش‌هایی که در حفاری به کار گرفته می‌شود، حفاری ماشینی است. حال اینکه قیمت حفاری به طور تقریبی چقدر می‌شود یکی از سوالات متداولی است که از ما پرسیده می‌شود. طبیعی است قیمت حفاری ماشینی بیشتر از حفاری دستی است. مضاف بر این قیمت حفاری به عوامل متعدد دیگری نیز بستگی دارد. در ادامه این مقاله از آرمیکو به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

6 عامل تاثیرگذار بر قیمت حفاری

همانطور که گفته شد پارامترهای مختلفی در تعیین قیمت حفاری دخیل هستند که در ادامه به 3 عامل کلیدی اشاره خواهیم کرد.

  • محل حفاری و جنس زمین: مهم‌ترین عامل در تعیین هزینه حفاری، محل انجام حفاری است. بدیهی است که اگر حفاری در منطقه‌ای با خاک نرم انجام شود هزینه حفاری کمتر خواهد بود و بالعکس در زمین‌های با خاک سفت این هزینه بیشتر خواهد شد.
  • عمق حفاری: هر چقدر عمق حفاری بیشتر شود قیمت حفاری نیز افزایش می‌یابد. به همین دلیل قیمت حفاری را به صورت هر متر مشخص می‌کنند.
  • تعداد گمانه: اگر تعداد گمانه‌های موجود زیاد باشد هزینه ثابت استقرار دستگاه سرشکن می‌شود و قیمت هر متر حفاری به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد.
  • نوع چاه: نوع چاهی که باید حفر شود در تعیین قیمت موثر است. به طور مثال قیمت حفر چاه ارت با آب یا فاضلاب متفاوت است.
  • کول گذاری داخل چاه: نصب کول درون چاه نیز از عوامل موثر بعدی در افزایش یا کاهش قیمت است.
  • سایر پارامترها: مواردی نظیر طوقه چینی، نصب دریچه و حمل نخاله نیز در هزینه‌ها تاثیرگذار هستند.

مطلب پیشنهادی: مزایای استفاده از غبارگیر چیست؟

عومال تاثیرگذار در قیمت حفاری

انواع خدمات در حفاری

در کنار دانستن عوامل تاثیرگذار در قیمت حفاری باید با انواع خدمات حفاری نیز آشنا شویم؛ زیرا نوع کار نیز در تعیین هزینه حفاری موثر خواهد بود. به طور کلی خدمات حفاری به سه گروه کلی تقسیم بندی می‌شوند:

  1. ساخت دستگاه و تجهیزات
  2. خدمات اجرا و اپراتوری محصولات
  3. مشاوره و آموزش در طول عملیات

هر یک از این دسته بندی‌ها خود شامل موارد متعددی هستند. در واقع نیازهای مختلفی از شروع تا پایان یک پروژه حفاری وجود دارد. برخی از این نیازها عبارت‌اند از:

  • طراحی عملیات
  • تجزیه و تحلیل مواد معدنی
  • ساخت تجهیزات و دستگاه‌ها
  • مدیریت پروژه
  • برآورد هزینه عملیاتی
  • استخراج نمونه
  • و غیره

قیمت حفاری چاه چقدر است؟

برای تعیین هزینه حفاری چاه ابتدا باید توجه کرد حفاری چاه خود به سه دسته بندی کلی حفاری چاه آب، حفاری چاه فاضلاب و حفاری چاه ارت تقسیم می‌شود. علاوه بر این این عملیات به دو روش مختلف ماشینی و دستی قابل انجام است و بدیهی است هزینه هر کدام از این روش‌ها متفاوت است.

مورد بعدی در تعیین هزینه حفاری عمق چاه است. چاه‌ها را بر اساس عمق می‌توان به سه دسته عمیق، نیمه عمیق و کم عمق تقسیم بندی کرد.

مطلب پیشنهادی: مزیت استفاده از کمپرسور چیست ؟

عوامل موثر در هزینه حفاری چاه

امروزه حفاری به روش دستی جای خود را به حفاری ماشینی داده است و همین موضوع در کنار راحتی باعث افزایش هزینه‌ها نیز شده است. هزینه‌ای که در حفاری چاه محاسبه می‌شود به سه عامل کلیدی موقعیت، عمق و کیفیت آب بستگی پیدا می‌کند. هزینه حفاری در چاه‌های عمیق به دلیل استفاده از لوله جدار آهنی و پلیکا بیشتر از چاه‌های نیمه عمیق است.

قیمت حفاری چاه

قیمت حفر چاه به صورت دستی چقدر است؟

حفر چاه به صورت دستی یک از روش‌های سنتی حفاری است که به کمک تجهیزات اولیه مثل بیل و کلنگ انجام میشد. به دلیل رعایت ایمنی و استانداردهای لازم بهتر است به سراغ روش‌های جدید و با دستگاه بروید.

جمع بندی

در این مقاله از آرمیکو به قیمت حفاری و عوامل موثر در آن پرداختیم. اگر در خصوص هزینه حفاری و فرآیند انجام آن سوال دارید؛ تنها کافی است با متخصصان ما در ارتباط باشید. کارشناسان ما در کمترین زمان پاسخگوی سوالات شما خواهند بود. در انتها از شما دعوت می‌کنیم تا از مقاله حفاری جوغن در آرمیکو بازدید کنید.

قیمت و هزینه حفاری